Texels Kookboek - Sinasappel-mosterdsoep met oesterzwammen

Ingrediënten
35 gr boter 25 gr bloem ¼ l sinaasappelsap ½ l kruidenbouillon
1 eierdooier 1 theel koenjit 3 el Zaanse mosterd ¼ l slagroom
1 handsinasappel 150 gr oesterzwammen peper zout

Hulpmiddelen

Voorbereiding

Bereiding

Smelt in een pan 25 gr boter. Voeg de bloem in één keer toe en roer deze door de boter zodat een roux ontstaat. Roer scheutje voor scheutje de kruidenbouillon door de roux. Blijf roeren tot het een licht gebonden mengsel is.

Voeg de sinaasappelsap aan het mengsel toe. Laat het geheel even aan de kook komen. Haal de pan vervolgens van het vuur.

Klop in een kom de eierdooier, koenjit en mosterd door elkaar. Roer dit door de soep.

Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen. Verhit in een koekepan de rest van de boter. Bak de oesterzwammen al omscheppend circa 5 minuten. Breng ze op smaak met peper en zout.

Schil de sinaasappel zo dik dat het witte vlies wordt meegeschild. Snijd de partjes voorzichtig tussen de vliesjes uit.

Verwarm de soep weer zachtjes maar laat hem niet meer koken. Roer de oesterzwammen door de soep en garneer met de partjes sinaasappel.

Serveertip

Soort gerecht: soep Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 30 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!